Resfințirea bisericii parohiale din Vălișoara, prot. Cluj I

Biserica parohială din Vălișoara, protopopiatul Cluj I, a fost resfințită astăzi, 11 mai 2014, în Duminica a 4-a după Paști, numită și Duminica Slăbănogului.

Slujba, care a debutat la ora 9:00, a fost săvârșită de PS Episcop Vasile Someșanul, înconjurat de un sobor de 8 preoți și diaconi și a fost urmată de Sfânta Liturghie. Au participat la slujbă toți preoții din cercul preoțesc din Florești, dar și mulțime de credincioși din zonă.

În cadrul cuvântului de învățătură, potrivit Radio Renașterea, Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul a vorbit despre vindecarea slăbănogului, evidențiind importanța slujirii celor bolnavi și neputincioși, pornind de la exemplul Mântuitorului din evanghelia de astăzi. Tot în cadrul cuvântului Ierarhul a evidențiat darul Sfântului Mir, făcând o paralelă a celor șapte Sfinte Taine.

La finalul Sfintei Liturghii PS Vasile a oferit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, diplome de aleasă cinstire celor care s-au implicat în reabilitarea și înfrumusețarea bisericii.

Biserica ortodoxă din Vălișoara datează din anul 1907. Deoarece s-a aflat într-o stare avansată de degradare, locașul de cult a fost renovat. Potrivit părintelui paroh Mihai Ranta lucrările au demarat în ianuarie 2011. S-a reparat și restaurat pictura interioară, iar în exterior s-a izolat biserica și s-au realizat lucrări de modernizare.

Comentarii Facebook


Știri recente