Resfințirea bisericii Mănăstirii Topolnița

Trei ierarhi ai Bisericii noastre au resfințit vinerea aceasta, biserica mănăstirii Topolnița, ctitorie a Sfântului Nicodim de la Tismana. Din sobor au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, informează TRINITAS TV.

Cei trei ierarhi au oficiat în continuare Sfânta Liturghie.

„Sfântul Ioan Botezătorul este atât cel care mărturisește împreună cu proorocii din Vechiul Testament despre venirea lui Mesia, cât și cel care este în Noul Testament cel mai mare om născut din femeie”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Biserica din zid a Mănăstirii Topolnița datează din anul 1646. În anul 1987, locașul a intrat într-un amplu proces de restaurare, atât la interior, cât și la exterior. În ultimii ani s-au construit un corp de chilii și un dig pentru prevenirea inundațiilor.

La slujbă au participat pelerini și credincioși din toată eparhia. Cu toții au trecut la final prin sfântul altar.

Cu prilejul resfințirii bisericii Mănăstirii Topolnița, Episcopia Severinului și Strehaiei a lansat un DVD despre așezământul monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…