Resfințirea bisericii din Lucieni – Buzău

Parohia buzoiană Lucieni a îmbrăcat, sâmbăta aceasta, haine de sărbătoare cu prilejul resfințirii bisericii. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după ce a fost săvârșită sfințirea cea mică a apei, potrivit TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat simbolismul sfințirii unei biserici. Totodată, Chiriarhul a oficiat și Sfânta Liturghie în locul special amenajat din curtea bisericii.

Ca răspuns la dorința și la solicitarea credincioșilor satului Lucieni, piatra de temelie a noului lăcaș de cult cu hramurile Sfântul Proroc Ilie și Sfântul Apostol Andrei a fost pusă în anul 2001. După un început greu, lucrările au fost reluate în anul 2008, fiind finalizate în 2011. Tot atunci a început și împodobirea bisericii cu pictură.

La slujba de resfințire și la Sfânta Liturghie au fost prezenți credincioși din localitate și nu numai, mulți dintre ei sprijinind și lucrările făcute aici.

Pentru întreaga activitate desfășurată la Parohia Lucieni, preotul paroh a fost hirotesit iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente