Binecuvântare arhierească pentru credincioşii din Sibișelu Nou, jud. Hunedoara

Duminică, 31 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în mijlocul credincioșilor din filia Sibișelu Nou a parohiei Sibișelu Vechi, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, informează site-ul oficial al Eparhiei.ernea-5-630x420

Urmare unui amplu proces de restaurare și de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sibișelu Nou, Preasfințitul Părinte Gurie a oficiat slujba de târnosire a lăcaşului de cult, apoi a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de soborul slujitor, în prezenţa credincioșilor veniți să ia parte la bucuria comunității lor.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie a hirotonit pe diac. Radu Alin Olaru preot pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – localitatea Mada, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre tăria credinței și despre modul în care credința autentică a oamenilor și dragostea față de semenii noștri pot birui barierele impuse de păcat și pot aduce bucuria și pacea în sufletele celor încercați de greutăți.

Aceeași solidaritate și unire între oameni pot concura la săvârșirea faptelor bune și a lucrării Bisericii lui Hristos în lume, a spus Preasfinția Sa amintind în acest cadru despre dragostea și comuniunea celor care au contribuit la înfrumusețarea casei lui Dumnezeu, a bisericii din localitatea hunedoreană. De asemenea, Chiriarhul i-a îndemnat pe credincioși să rămână apropiați Bisericii noastre strămoșești spre a dobândi mântuirea sufletelor și bunătățile cele veșnice ale Împărăției lui Dumnezeu.

La final, Episcopul Devei și al Hunedoarei a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte paroh, Cornel Ciucian, felicitându-l astfel pentru bogata sa activitate pastoral-misionară întreprinsă în mijlocul parohiei încredințate lui spre păstorire. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de întărire duhovnicească atât părintelui paroh Cornel Ciucian, cât și noului slujitor al Bisericii, părintele Radu Alin Olaru, amintind de responsabilitatea pe care o are preotul în slujirea sa, de grija sa față de misiunea ce-i este rânduită fiind legată mântuirea enoriașilor săi și a tuturor oamenilor încredințați lui spre călăuzire.

Totodată, la recomandarea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care au fost implicați activ în lucrările de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sibișelu Nou.

DSC04589-560x420

 

Comentarii Facebook


Știri recente