Resfințirea Bisericii din Costești, Jud. Vâlcea

În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, astăzi, 19 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de 20 de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”din comuna Costești, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

Evenimentul a început de sâmbătă seara cu slujba Vecerniei și a continuat astăzi, cu slujba de resfințire și Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost hirotonit preot, părintele diacon Dumitru Marius Motcă, pe seama Bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Bălcești II, orașul Bălcești, județul Vâlcea.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică, după care l-a felicitat pe părintele paroh Marin Ion, pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în parohie.

La acest eveniment au mai luat parte și numeroși reprezentanți ai autorităților locale și de stat, preoți și credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente