Resfințire de biserică la Călărași

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a resfințit duminică, 27 noiembrie 2011, biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Călărași. Sub protia Preasfinției Sale au participat la slujbă părintele consilier Daniel Enașcu, părintele consilier Daniel Paul Demișcă, părintele protopop Ramon Eugen Ilie și un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul sf-esc.ro.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Visarion l-a hirotesit întru iconom-stavrofor pe părintele Adrian Mincu, iar părintele paroh Constantin Sima a primit prin hirotesie rangul de iconom, pentru activitatea administrativă desfășurată în Parohia Mircea Vodă.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a sfințit lucrările exterioare ale bisericii și veșmântul pictural, urmat de slujba parastasului, pentru fericiții ctitori și slujitori ai bisericii acesteia.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Visarion a explicat pericopa evanghelică despre tânărul bogat, care L-a întrebat pe Mântuitorul ce să facă să moștenească viața veșnică. În această perioadă a postului Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să pună la inimă sfatul, pe care Mântuitorului l-a dat tânărului bogat, care devine poruncă pentru toți cei care bunurile materiale sunt o piedică în urmarea lui Hristos.

Preasfinția Sa a cercetat, apoi, trei din bisericile parohiale din Călărași: parohiile „Sfântul Ierarh Nifon” și „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, care au lucrări de pictură și parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, care pregătește fundația pentru biserica de lemn, monument istoric.

Comentarii Facebook


Știri recente