Reşedinţa Patriarhală | Grupuri de colindători la Patriarhul Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în seara zilei de 20 decembrie 2016 trei grupuri de colindători din oraşe diferite ale ţării.

Primii care au interpretat colinde au fost cei 27 membri ai Coralei Leon Băncilă din Fălticeni, coordonată de Domnul Ciobanu Gabriel-Cătălin. Patriarhul României i-a binecuvântat şi îndemnat să continue aceste frumoase tradiţii.

Suntem bucuroşi că anul acesta au fost mai multe grupuri de colindători din Bucovina. Este bine să continuăm aceste tradiţii de mărturisire a iubirii lui Hristos pentru umanitate, dar şi de transmitere a frumuseţii sufletului românesc, a spus Preafericirea Sa.

În continuare, a colindat un grup de copii de la Parohia Broşteni – judeţul Sibiu, coordonat de Pr. Emilian Piloiu. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române şi-a exprimat bucuria pentru faptul că aceste colinde se transmit din generaţie în generaţie şi le-a urat Sărbători fericite.

Grupul coral mixt Axios din Rădăuţi, coordonat de Domnul Ciprian Casian Calancea, a închis recitalul de colinde din această seară. După momentul artistic, Părintele Patriarh i-a încurajat să continue aceste frumoase preocupări muzicale şi să binevestească Naşterea lui Hristos ca iubire a lui Dumnezeu pentru lume.

La final, toţi colindătorii au primit daruri din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…