Republica Moldova: Moaştele Sf. Dionisie purtate în procesiune pentru „izbăvire de secetă și molimă”

În Săptămâna Luminată, Moaştele Sfântului Dionisie de la Mănăstirea Suruceni au fost purtate în procesiune pentru „izbăvirea de secetă și molimă”.

Procesiunea a fost organizată vineri, 24 aprilie, în localitățile Sireți și Strășeni prin implicarea Aşezămintelor monahale de la Sireţi şi Suruceni.

„La ora 10:00 Starețul Mănăstirii Sireți împreună cu părinții au pornit de la Mănăstirea Suruceni”, se menţionează pe site-ul mănăstirii unde se află moaştele sfântului.

Racla cu moaştele Episcopului Cetăţii Albe – Ismail, a fost însoţită de Arhim. Porfirie Dobre – Starețul Mănăstirii Sireți, împreună cu mai mulţi monahi.

„Au fost înălţate rugăciuni pentru izbăvirea de secetă și molima, în următoarele locuri: Mânăstirea Sireți, Biserica Sfântul Nicolae – Sireți, Schitul Sfânta Ecaterina – Sireți și Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva”, au notat reprezentanţii aşezământului monahal din Suruceni.

Sfântul Dionisie a fost înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Basarabiei de Sud, în şedinţa Sfântului Sinod din toamna anului 2018.

Data de prăznuire stabilită pentru pomenirea sa este 17 septembrie.

Ceremonia de proclamare a canonizării a avut loc anul trecut după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod în altarul de vară din apropierea Catedralei.

Citeşte şi: Cine a fost Dionisie Erhan, cel mai nou sfânt român?

Foto credit: Mănăstirea Sireţi

Comentarii Facebook


Știri recente