Republica Moldova: Misiunea Diaconia a colectat peste 30 de tone de alimente prin Campania Masa Bucuriei

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat pentru al 13-lea an consecutiv Campania „Masa Bucuriei”.

Proiectul a culminat în Sâmbăta Floriilor cu o colectă națională de produse alimentare neperisabile, desfășurată în cele mai mari rețele de magazine din Chișinău și întreaga Republică Moldovă.

Au fost colectate peste 30 de tone de produse alimentare care se vor transforma în prânzuri calde, distribuite pe parcursul întregului an la Cantina Socială a Diaconiei, dar și în pachete alimentare care distribuite persoanelor fără posibilităţi materiale.

Campania s-a desfăşurat în 120 de magazine din 21 de localități din ţară, unde cei peste 700 de voluntari au întâmpinat cumpărătorii cu îndemnul de a dona produse neperisabile pentru sprijinirea cantinelor sociale – serviciu unde zilnic vin după un prânz cald gratuit persoane vârstnice și persoane din familii social vulnerabile.

„Campania din acest an este o revenire la normalitate. Schimbarea situației pandemice și întoarcerea la relația umană ne-a dat posibilitatea întâlnirii celor care îndeamnă spre solidaritate și celor care au fost dornici să răspundă. Avem rezultate remarcabile și apreciem asta. Am avut bucuria să avem în echipa noastră peste 700 de voluntari – tineri care și-au dedicat o zi din viața lor pentru un efort comun în cadrul acestei acțiuni de solidaritate”.

„Un alt rod al campaniei este maturitatea relației pe care am avut-o cu retailerii și dorința lor de implicare. Echipele magazinelor au fost parte integrantă a demersului nostru. Suntem recunoscători că salutul nostru pascal Hristos a Înviat vine cu bucuria că vom răspunde cu Adevărat la nevoia multor oameni, triști și izolați din satele Republicii Moldova”, a declarat Igor Belei, Director Executiv Diaconia.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române. Organizația a împlinit anul trecut două decenii de existență.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente