Reprezentanții României și Republicii Moldova la Paris au depus împreună flori la statuia lui Eminescu

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, şi Eugeniu Vizir, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în Franţa, s-au unit simbolic vineri dimineață într-un gest de omagiu adus poetului național: ei au depus flori la statuia lui Mihai Eminescu din Paris.

„Ziua nu se dezmeticise complet şi eram la statuia lui Eminescu din Paris. Împreună. De 15 ianuarie am adus flori alături de colegii de la Ambasada Republicii Moldova”, a scris pe Facebook ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Începând din 2011, în România este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale. Ea a fost stabilită în data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Statuia lui Eminescu de la Paris se afla pe (strada) rue des Écoles, peste drum de Collège de France. În apropiere se află Biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil, a ortodocșilor români (9bis, rue Jean de Beauvais), și Universitatea Sorbona.

Statuia a fost inaugurată în 1989, când s-au împlinit 100 de ani de la moartea poetului. Este opera sculptorului Ion Vlad, artist român din diaspora.

Foto credit: Ambasada Republicii Moldova în Franța

Comentarii Facebook


Știri recente