Reprezentanţii a şase Biserici Ortodoxe Locale primiţi de Regele Iordaniei

Regele Iordaniei, Majestatea Sa Abdullah al II-lea, i-a primit miercuri la palatul Al Husseiniya pe întâistătătorii și reprezentanții Bisericilor Ortodoxe Locale, participanţi la întâlnirea fraternă de la Amman.

La întrevedere, alături de Regele Iordaniei au fost prezenţi prinţul moştenitor Al Hussein bin Abdullah II şi prinţul Ghazi bin Muhammad, consilierul principal al Majestății Sale pentru afaceri religioase și culturale.


În imagini: Unitatea ortodoxă și reconcilierea pe masa discuțiilor la Amman


Despre creştini Majestatea Sa a spus că reprezintă o parte integrantă a regiunii şi au un rol cheie atât în prezent, cât și în viitor.

Regele Abdullah a subliniat că Iordania va continua să-și păstreze responsabilitatea istorică de a proteja locurile sfinte islamice și creștine din Ierusalim, în conformitate cu custodia hașemită.

La rândul lor, primaţii ortodocşi și-au reafirmat angajamentul față de custodia regală a locurilor sfinte şi au subliniat importanța acesteia în păstrarea statutului istoric în Ierusalim.

Imagini de la întâlnirea desfăşurată în Palatul Al Husseiniya. Foto credit: kingabdullah.jo.

Reprezentanţii a şase Biserici Ortodoxe Autocefale s-au întâlnit la miercuri la Amman într-un efort de a promova reconcilierea şi restabilirea comuniunii euharistice la nivel interortodox.

Patru dintre Biserici au fost reprezentate de întâistătători: Ierusalim, Moscova, Serbia, Ţinuturile Cehe şi Slovacia, şi două de mitropoliţi: România şi Polonia.

Delegaţia Bisericii noastre a fost formată din: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, Arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi pr. Michael Tiţa de la Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități externe bisericești.

Citeşte şi: Comunicat de presă la încheierea întâlnirii fraterne de la Amman, Iordania

Foto credit: kingabdullah.jo

Comentarii Facebook


Știri recente