Replică a sabiei Sf. Ștefan cel Mare prezentată în Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca

Mai multe vestigii de la Muzeul Jandarmeriei Române, între care și replica sabiei Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare, au fost duse vineri la Cluj-Napoca pentru a fi prezentate în cadrul unei expoziții itinerante la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

La sosirea sabiei Sf. Ștefan, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sătmarului a oficiat o slujbă de Te Deum în Capela Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Sabia va fi expusă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei sâmbătă, 18 mai 2019, în cadrul evenimentului ,,Noaptea Muzeelor” şi în contextul Centenarului Jandarmeriei Române în Transilvania, informează Mitropolia Clujului.

Cu prilejul ceremoniei de vineri seară, Mitropolitul Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor pe preotul militar Radu Cotuțiu, în semn de apreciere pentru activitatea depusă la nivelul structurilor M.A.I. din județul Cluj.

La eveniment au participat: Inspectorul Şef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj (IJJ Cluj), col. Cristian Maxim, protopopul de Cluj II, pr. Alexandru Constantin Ciui, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, precum și alți reprezentanți din cadrul structurilor subordonate Jandarmeriei.

Vezi mai multe locații de vizitat în Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca pe pagina oficială de Facebook a Evenimentului.

Foto credit: IJJ Cluj

Comentarii Facebook


Știri recente