Relicvele descoperite în comitatul Kent aparţin Sf. Eanswythe, martirizată în urmă cu 1400 ani

Datările recente cu carbon confirmă faptul că relicvele descoperite în anul 1885 în peretele bisericii din Folkestone, Marea Britanie, aparţin cel mai probabil Sfintei Eanswythe, martirizată în urmă cu aprox. 1400 de ani, informează The Guardian.

Cercetările au fost întreprinse în luna ianuarie de arheologi și istorici din Kent, de la University Queens din Belfast şi de la Institutul Canterbury Archaeological Trust.

Cercetători de la Universitatea Queen din Belfast analizând osemintele Sf. Eanswythe. Foto credit: The Guardian.

„Pare foarte probabil că avem singurele rămășițe ale unui membru al casei regale de Kent și a unuia dintre primii sfinți anglo-saxoni”, a declarat Dr. Andrew Richardson, Canterbury Archaeological Trust.

Sfânta Eanswythe a fost nepoata Sfântului Ethelbert (560-616), primul rege britanic convertit la creştinism, fiind născută în jurul anului 610. A fondat una dintre primele comunităţi monastice în zona Folkestone pe care a condus-o până la martirajul survenit în apropierea vârstei de 20 ani.

Ea este ocrotitoarea oraşului Folkestone, biografia sa fiind redactată de Goscelin de Canterbury.

Relicvele au fost descoperite în anul 1885 în timpul lucrărilor de restaurare efectuate la biserica Sf. Maria şi Sf. Eanswythe din Folkestone, fiind ascunse într-unul dintre pereţii lăcaşului de cult.

Regatul de Kent a existat de la mijlocul secolului al V-lea până în anul 871. În prezent Kent este un comitat în Marea Britanie.

Foto credit: gdelizabeth.org

Comentarii Facebook


Știri recente