Relaxarea restricțiilor în Țara Sfântă ca urmare a vaccinării, un pas spre redeschiderea pelerinajelor – Patriarhul

Patriarhul Daniel a spus că este încurajatoare prezența credincioșilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim. Anul trecut au participat doar clericii. Relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populația Israelului și este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor, a spus Preafericirea Sa.

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populație, s-au relaxat măsurile, sau restricțiile impuse anul trecut”, a remarcat Patriarhul României.

„Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”, a continuat el. „Începând cu 23 mai, sperăm și noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferință pelerini vaccinați, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”.

„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Țara Sfântă, dar și aici, acasă, să fim mai aproape unii de alții și să putem să mulțumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru darul sănătății”, a mai spus părintele patriarh.

„Pentru că această pandemie, această molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieții și al sănătății, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm și să le cultivăm”, a încheiat el.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente