Sfânta Lumină la Patriarhie: Hristos este Lumina lină, Care-Și arată iubirea față de cei ce-L caută, spune PF Daniel

Sfânta Lumină a ajuns pe Dealul Patriarhiei la ora 19:30 și a fost primită de Părintele Patriarh Daniel. Preafericirea Sa a spus că Lumina Sfântă este acea Lumină lină despre care se cântă într-unul din cele mai vechi imnuri ale Bisericii. „Hristos Domnul este Lumina lină”, a spus el.

„Dumnezeu, Care în Sine este Lumina inaccesibilă, sau neapropiată, S-a făcut pentru noi Lumină lină, întrupându-Se, adică făcându-Se tocmai ceea ce iubea, făcându-Se om”, a spus părintele patriarh.

„Lumina aceasta lină, care vine în mod miraculos, în mod minunat, în fiecare an, este o mângâiere, o bucurie și o pace care vin de la Hristos Însuși pentru a arăta iubirea Sa și prețuirea Sa față de cei ce-L caută pe El, cei care cred în El și cei care-L iubesc pe El și doresc să simtă prezența Lui în viața lor.”

Patriarhul României a explicat că Sfânta Lumina se ridică din piatra de pe Mormântul Mântuitorului Iisus Hristos ca urmare a rugăciunii rostite de Patriarhul Ierusalimului.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

„Această Lumină lină se arată într-adevăr lumină lină la Ierusalim pentru că, în primele secunde, ea nu arde, oamenii o iau în mâini și chiar o pun pe față”, a amintit Patriarhul Daniel.

„Din 2009 încoace, noi am considerat că această Lumină lină de la Sfântul Mormânt, dacă va fi adusă în România, va spori iubirea românilor față de Hristos și în același timp va întări evlavia lor, încât ei vor simți și mai mult că Dumnezeu îi iubește”, a adăugat el.

„Noi considerăm că binecuvântarea aceasta este cu atât mai încurajatoare și mai folositoare cu cât astăzi lumea se află greu încercată prin această pandemie,” a mai spus Patriarhul României.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente