Relația dintre rațiune și credință, tema taberei ştiinţifice de la Oaşa

„Fizica – interfață în relația dintre rațiune și credință” a fost tema taberei ştiinţifice desfăşurate la Mănăstirea Oaşa în perioada 23 august – 1 septembrie 2019.

Evenimentul a reunit 100 de tineri din întreaga țară.

Ei au asistat la diferite ateliere şi conferinţe susţinute de profesori și cercetători preocupați de dialogul dintre credință și știință, care a fost evaluat din perspectivă filozofică, științifică și teologică.

Diac. Alexei Nesteruk (Rusia), fizician, cadru didactic la Universitatea din Portsmouth – Marea Britanie a vorbit tinerilor despre „Clarificarea filosofică a specificului dialogului dintre teologia ortodoxă și știință” (Philosiphical Clarification of the Specificity of the Dialogue between Ortodox Theology and Science).

Adrian Lemeni, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, a susținut conferința intitulată „Repere ale dialogului dintre teologia ortodoxă și fizică”.

Ștefan Cârstea, cercetător la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, le-a vorbit despre „Vederea darurilor Duhului Sfânt în fizică și complexitatea Universului”, iar domnul Virgiliu Gheorghe, doctor în Bioetică al Universității „Aristotel” din Tesalonic (Grecia), a susținut conferința cu tema „Efectele culturii media asupra gândirii științifice”.

Mănăstirea Oaşa din Arhiepiscopia Alba Iuliei organizează periodic astfel de tabere dedicate tinerilor. Cel mai important eveniment de acest tip a fost Tabăra Internaţională organizată în luna iulie la care au participat peste 200 de tineri diaspora şi România.

Foto credit: Mănăstirea Oaşa

Comentarii Facebook


Știri recente