Referendum | Să dăm României, Europei și lumii pildă de civilizație și cultură creștină – Mitropolitul Nifon

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, îndeamnă credincioșii să participe la Referendumul pentru definirea căsătoriei, în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, votând DA.

Să dăm României, Europei și lumii o pildă de autentică, veche și profundă civilizație și cultură creștină!, spune ierarhul.

În acest sens, Înaltpreasfinția Sa recomandă „responsabilitate față de viitorul națiunii și al lumii noastre”, „respect față de sacrificiile istorice ale strămoșilor noștri” și „iubire față de copiii noștri”.

Redăm mesajul pastoral integral transmis de Mitropolitul Nifon:


Cu părintească grijă, în fidelitate față de principiile Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, valorile neamului românesc și fundamentele creștine ale Europei, vă îndemn pe toți fii și fiice ale Arhiepiscopiei Târgoviștei să participați la Referendumul pentru definirea căsătoriei, ce se va organiza în zilele de 6 și 7 octombrie 2018, votând DA.

Cu responsabilitate față de viitorul națiunii și al lumii noastre, în respect față de sacrificiile istorice ale strămoșilor noștri și cu iubire față de copiii noștri, este necesar să participăm cu toții la acest moment istoric de reafirmare a identității noastre creștine și românești, apărând valorile în care părinții și bunicii noștri au crezut, pe care le-au trăit și le-au apărat.

Tineri sau bătrâni, bărbați sau femei, cu toții trebuie să devenim misionari activi, în aceste zile, ai valorilor familiei, îndemnându-ne membrii familiilor noastre, cunoscuții, prietenii sau pe cei cu care interacționăm, fizic sau în mediul on line, să iasă la vot și să voteze DA PENTRU FAMILIE, pentru fidelitatea față de identitatea noastră creștină și românească și pentru binele urmașilor noștri!

Referendumul nu este al unei persoane, al unei instituții sau al vreunui partid, ci al nostru, al românilor, în duhul trăirii Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos.

Să dăm României, Europei și lumii o pildă de autentică, veche și profundă civilizație și cultură creștină!

Dorindu-vă pace, sănătate și bucurie, Vă împărtășesc tuturor arhierești binecuvântări.

† Nifon

Arhiepiscop şi Mitropolit


Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente