Red-Religie.ro oferă acum resurse și pentru profesorii de Religie și de Limba română din diaspora

Platforma Red-Religie.ro a lansat vineri secțiunea dedicată profesorilor care predau Religie și Limba și cultura română în diaspora. Platforma este o inițiativă a Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca la care au colaborat profesori din toată țara.

Lansarea a avut loc online și a fost transmisă pe paginile de Facebook și YouTube ale Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.

Platforma Red-Religie.ro oferă materiale și sugestii didactice realizate în diverse aplicații digitale care îi motivează pe elevi. Elaborarea acestor resurse s-a făcut în cadrul proiectului eTwinning „Limbă, cultură și spiritualitate românească”.

Materialele sunt utile atât în procesul de predare-învățare tradițional, cât și de la distanță și se adresează preoților și cateheților care predau Educația religioasă, precum și profesorilor de Limba și cultura română din diaspora.

Ideea platformei a apărut anul trecut ca un răspuns la nevoia profesorilor și elevilor de resurse digitale în domeniul educației religioase și de instrumente calitative pentru predarea online.

Proiectul s-a construit pe baza materialelor strânse pentru Concursul internațional „Alături de Hristos în Europa secolului XXI”, inițiat de Colegiul Național Pedagogic „Gh. Lazăr” Cluj-Napoca în 2016.

Peste 300 de profesori din întreaga țară s-au mobilizat în realizarea unor resurse digitale care să acopere toată aria programei școlare, începând de la Clasa Pregătitoare, până la Clasa a XII-a, atât pentru actul de predare, cât și pentru cel de evaluare.

Platforma îi are ca referenți științifici pe Părintele Profesor dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, pe Părintele Profesor dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie din Alba-Iulia, pe prof. dr. Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Cluj-Napoca, și pe lect. univ. Ramona Buzgar, de la USAMV Cluj-Napoca.

Vezi și:

Foto credit: Red-Religie.ro

Comentarii Facebook


Știri recente