O profesoară din Cluj a iniţiat o platformă de predare interactivă a Religiei

Profesoara de religie Ionița Timiș din Cluj a lansat în perioada de urgență platforma Religieonline.ro, unică în țară și în Europa: 125 de profesori au creat materiale și exerciții interactive pentru predarea disciplinei la toate nivelurile, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a.

În prezent se lucrează la materialele auxiliare pentru liceu, iar la toamnă platforma va fi repusă în funcțiune.

Proiectul a debutat în martie, când, din cauza pandemiei, educația s-a mutat online. Atunci Ionița Timiș a pus la dispoziția unui grup de 200 de profesori din toată țara o serie de exerciții și materiale pe care le-a adunat în cei patru ani în care a organizat concursul online „Alături de Hristos în Europa secolului XXI”, destinat elevilor români din diaspora.

„Scopul platformei a fost de a crea o bază de materiale didactice atât pentru învățământul online, cât și offline”, a declarat profesoara la Radio Renașterea.

Platforma conține exerciții pentru fiecare lecție și câte un capitol de evaluare pentru fiecare unitate de învățare. Testele pentru elevi se realizează cu ajutorul aplicației Google Forms.

Religia este singura disciplină care dispune de un astfel de instrument la nivel național, iar o profesoară din Luxembrug i-a comunicat Ioniței Timiș că ar putea fi unică și la nivel european.

În perioada de vacanță, 70 de profesori lucrează la auxiliarele didactice pentru liceu. „Dacă la liceu avem 70 de lecții, am mobilizat 70 de profesori”, a explicat profesoara. „Fiecare pregătește bine o singură lecție pentru platformă, iar la final primește în schimb alte 69 de lecții realizate de colegi.” Site-ul va redevin funcțional de la toamnă.

Elevii au fost încântați de caracterul interactiv și aplicațiile diverse în care li s-a propus să lucreze (LearningApps, Kahoot!, Mentimeter, Puzzle, Google Forms). Iar părinții, care au asistat de acasă la lecțiile online, au descoperit caracterul formator al disciplinei.

Deși proiectul este pentru uzul profesorilor, beneficiarul final este elevul, spune Ionița Timiș. „Dincolo de profesor, noi îl vizăm pe elev și elevul este cel care câștigă.”

Mai multe informații despre Ionița Timiș și platformă aici.

Comentarii Facebook


Știri recente