Recunoştinţă adusă eroilor neamului la Zalău

Eroii neamului românesc au fost cinstiţi astăzi, 09 iunie 2016, la Catedrala din Zalău. După Sfânta Liturghie a fost oficiată Slujba Parastasului şi au avut loc mai multe manifestări dedicate  celor care s-au jertfit pentru apărarea ţării noastre.

????????????????????????????????????

În ziua sărbătorii Înălţării Domnului (09 iunie 2016) Catedrala din Zalău şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

După Sfânta Liturghie, în fața locașului de cult, au avut loc festivitățile prilejuite de ziua eroilor neamului românesc. Astfel, după intonarea Imnului de Stat al României, a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor care s-au jertfit pentru apărarea gliei străbune, eroii neamului căzuți pe câmpurile de luptă în toate timpurile și în toate locurile.

După rostirea alocuțiunilor de către oficialitățile prezente, au fost depuse coroane de flori întru cinstirea martirilor neamului românesc, din partea principalelor instituții județene și locale.

Momentul s-a încheiat cu parada de defilare a soldaților și a fanfarei.

***

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată ca sărbătoare națională bisericească.

 

Comentarii Facebook


Știri recente