Recunoașterea meritelor olimpicilor arădeni

În ziua de marți, 31 mai 2016, la Teatrul Clasic Ioan Slavici  din Arad a avut loc, începând cu orele 13:00, festivitatea de premiere a olimpicilor naționali/internaționali arădeni.  Fiecare elev olimpic și fiecare profesor care s-a ocupat de pregătirea lui au primit un premii și diplome.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului a fost prezent părintele Iustin Popovici, consilier cultural, delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a transmis tinerilor olimpici mesajul de felicitare al Înaltpreasfinţiei Sale, precum şi deosebita apreciere pentru organizatorii acestui eveniment. De asemenea, părintele consilier a ținut să amintească că în acest an omagial – 2016, Biserica Ortodoxă Română își îndreaptă preocupările, în mod cu totul deosebit, spre educația religioasă a tineretului creștin ortodox. Părintele a îndemnat la o bună conlucrare între cele trei instituții de bază: Biserica, Familia și Școala, pentru dobândirea unor bune rezultate din partea tinerilor, a precizat Pr. Vlad – Sergiu Sandu din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

La festivitate au fost prezenţi inspectori de specialitate, profesori, elevi, părinți, autorități locale, reprezentanți ai celor două universități arădene, autorități locale (CJA și Prefectură), oferind premii celor mai buni elevi arădeni.

În cadrul învăţământului vocaţional, la cultul ortodox, s-au remarcat: elevul Cătălin Drăgan  din clasa a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox Arad, cu mențiune la etapa națională a Olimpiadei pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe – Dogmatică, pregătit de pr. prof. Codin Șimonca-Oprița şi eleva Miclea Mădălina-Sofia din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială ,,Cristian Herbei” Vărădia de Mureș cu mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Religie – cultul ortodox, pregătită de prof. Romeo Cirț.

Județul Arad se mândrește cu 270 de premii I, 200 premii II, 150 premii III, 110 mențiuni și 70 de premii speciale la nivel național.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente