Recital de cântări religioase la Timișoara

Corul „Melos” al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de pr. conf. univ. dr. Nicolae Belean, a susținut un recital de cântări religioase marți, 26 iulie, începând cu ora 20:30, la Catedrala mitropolitană din Timișoara, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celui de-al 26-lea congres al Societății Internaționale de Imnologie (IAH), care a debutat duminică, 24 iulie, la Filarmonica ‘Banatul’ din Timișoara.

„Suntem deosebit de onorați pentru invitația de a participa la cel de-al 26-lea congres al Societății Internaționale de Imnologie, precum și de faptul că acesta se desfășoară în Timișoara. Concertul susținut la Catedrala mitropolitană din Timișoara reprezintă un bun prilej de împărtășire a frumuseții cântărilor noastre bisericești ortodoxe și a celorlalte confesiuni participante la congres, astfel de evenimente contribuind la cunoașterea valorilor muzicale religioase internaționale”, a menționat pr. conf. univ. dr. Nicolae Belean.

Programul congresului cuprinde concerte corale și recitaluri de orgă, susținute la Catedrala mitropolitană din Timișoara, respectiv Domul Romano-Catolic din Timișoara, precum și la celelalte lăcașuri de cult ale confesiunilor creștine participante la congres. În acest sens, astăzi, 28 iulie, de la ora 20:30, va avea loc la Biserica Adventistă ‘Betania’ din Timișoara, de pe strada Independenței nr. 19, un festival de imnuri religioase. Vor concerta Corul ‘Laude Cristae’, dirijat de Lucian Onița, precum și alte formații corale din Timișoara.

Congresul se desfășoară sub egida Universității de Vest din Timișoara și a Filarmonicii ‘Banatul’ din Timișoara, cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Consiliului Județean Timiș, Consiliului Local Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara.

Societatea de Imnologie are drept scop cercetarea muzicologică și editarea de cărți de imnuri religioase, sub toate formele ei de cântare bisericească, indiferent de forma muzicală sau confesiunea creștină din care provin. Din aceasta fac parte muzicologi, profesori cu doctorate în domeniul muzicii sau al teologiei, personalități, preoți și reprezentanți ai diverselor confesiuni creștine. Numărul acestora în întreaga lume depășește impresionanta cifră de 500 de membri activi.

Comentarii Facebook


Știri recente