Rechizite școlare pentru 400 de copii, din partea Asociației Vasiliada

Peste 400 de copii aflați în grija Asociației Vasiliada, din județele Dolj și Gorj, au primit în această săptămână pachete cu rechizite școlare. Rechizitele au fost oferite copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 16 ani, care frecventează centrele de zi ale Asociației Vasiliada din Craiova, Lipovu, Filiași și Târgu Jiu, a precizat Diac. Gheorghe Cioiu.

În cadrul celor patru centre sociale, specialiștii Asociației Vasiliada, ajutați de voluntari, oferă copiilor cu risc de abandon școlar servicii de educație remedială, consiliere psihologică, sprijin în efectuarea temelor școlare și activități pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă.

„Cauzele care îi aduc pe copii în situația de a abandona școala sunt diverse, însă cele mai vizibile sunt mediul precar în care aceștia trăiesc și lipsa resurselor materiale necesare asigurării unor condiții de viață decente, și implicit asigurării accesului la educație. Astfel, Asociația Vasiliada se străduiește, de peste 13 ani, să sprijine copiii aflați în situații de risc, atât prin servicii educative, cât și prin acordarea de sprijin material, în funcție de nevoile acestora” a declarat părintele Adrian Stanulică, președintele Asociației Vasiliada.

Comentarii Facebook


Știri recente