Rechizite școlare oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos

În cadrul Comisiei eparhiale pentru coordonarea acțiunilor umanitare din 20 septembrie a.c., prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a hotărât achiziționarea și oferirea de ghiozdane, rechizite și obiecte de igienă personală tuturor copiilor care provin din familiile sinistrate din județul Galați, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

În vederea bunei organizări și a aplicării corecte a acestui program eparhial de întrajutorare, preoții parohi din localitățile afectate, împreună cu profesorii de religie și cadrele didactice din școlile respective, au identificat 500 de elevi și preșcolari, pe categorii de vârstă și necesități.

Pe baza documentelor întocmite de preoții parohi, au fost procurate 500 de ghiozdane cu rechizite și obiecte de igienă personală, în valoare totală de 16.000 lei, fondurile provenind din contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis de Arhiepiscopia Dunării de Jos la BCR Galați pentru persoanele sinistrate.

Rechizitele au fost sortate și împachetate prin implicarea efectivă a copiilor asistați în cadrul Așezământului Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați.

După încheierea orelor de curs, copiii, însoțiți de cadrele didactice și profesorii de religie s-au deplasat de la bisericile parohiale din localitățile sinistrate.

În fiecare biserică a fost săvârșită o slujbă specială pentru elevi, după care au fost împărțite ajutoarele oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

„Este unul din proiectele mari pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos le-a inițiat și organizat pentru localitățile și familiile sinistrate și se adresează celor 500 de copii care aparțin acestor familii†¦ Am reținut bucuria pe care copiii au avut-o pe chip atunci când au primit aceste daruri, daruri care sperăm să le aline din suferința pe care o trăiesc alături de familiile lor.

Această activitate nu ar fi putut fi realizată dacă nu se implicau preoții din aceste parohii, profesorii de religie, voluntarii, membrii din Consiliile și Comitetele parohiale, copiii din cadrul Asociației Social-Filantropice „Sf. Vasile cel Mare” care, printr-un efort comun și organizare desăvârșită au dovedit că astfel de acțiuni, în astfel de situații, au o adresabilitate concretă, iar fapta cea bună merge către sufletele acestor micuți care simt nevoia unei mângâieri, unei apropieri, a unei speranțe pe care fapta cea bună le-o dăruiește”, a relatat pc. pr. Ionel Rotaru, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În zilele următoare, Eparhia Dunării de Jos va desfășura un amplu program de ajutorare a familiilor sinistrate prin oferirea unui număr de 1.100 pilote, pături, lenjerii de pat și obiecte igienico-sanitare.

Ca mărturie de solidaritate și dragoste creștină se adaugă și transportul de alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte și obiecte igienico-sanitare efectuat în localitatea Pechea de parohia „Sf. Arhidiacon Ștefan”, din Comănești, județul Bacău.

Comentarii Facebook


Știri recente