Rechizite pentru elevii din Șura Mare, oferite de Arhiepiscopia Sibiului

Departamentul Social de la Arhiepiscopia Sibiului a oferit, la începutul anului școlar, peste 100 de ghiozdane și rechizite elevilor din familiile defavorizate ale localității Șura Mare, județul Sibiu. Ghiozdanele au fost împărțite marți, 16 septembrie, la școala din localitatea sibiană, informează „Ziarul Lumina”.

Elevii din Șura Mare au avut bucuria de a fi binecuvântați de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a oficiat o slujbă religioasă. În soborul de preoți s-au aflat: consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, Nicolae Rusu, inspectorul social Tiberiu Kiss și Florin Ioan Datcu de la Parohia Șura Mare II. La eveniment a fost prezent directorul școlii din Șura Mare, prof. Adrian-Dumitru Lungoci. Au mai participat inspectorul social Marius Talmațchi, asistentul social Tudor Costea și cadre didactice.

După slujba religioasă, PS Episcop Andrei Făgărășanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul i-a îndemnat pe elevi să fie ascultători, să învețe și să nu renunțe la școală, indiferent cât de greu le-ar fi.

„L-am rugat pe Dumnezeu să vă binecuvânteze cu har și belșug duhovnicesc, dar și cu rezultate bune la învățătură. Trebuie să fiți foarte ascultători, cuminți și să învățați bine. Darurile aduse acum sunt un semn de binecuvântare din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Le dorim cadrelor didactice să aibă răbdarea și dăruirea necesare pentru a-i învăța pe cei mici toate cele bune și folositoare”, a spus PS Episcop Andrei.

La final, copiii au primit ghiozdanele cu rechizite, iar PS Episcop Andrei Făgărășanul le-a împărțit iconițe ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. În perioada următoare, reprezentanții Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului vor merge și în alte comunități din județul Sibiu pentru a împărți ghiozdane cu rechizite.

Comentarii Facebook


Știri recente