Rechizite pentru 40 de copii din Parohia Pleaşa. Biserica este a voastră, iar dacă-l aveţi pe Hristos de nimic nu duceţi lipsa, le-a spus preotul paroh copiilor

Pr Marius Gheorghe 2

40 de copii din parohia Pleaşa, Prahova, au primit astăzi ghiozdane complet echipate cu rechizite pentru noul an şcolar. Darurile au fost oferite de părintele paroh Marius Gheorghe, la finalul Sfintei Liturghii oficiată în biserica parohială. Rechizitele au fost achiziţionate cu ajutorul unor sponsori din cadrul comunităţii eclesiale.

Pe lângă acţiunea social filantropică, la parohia prahoveană au avut loc astăzi, 8 septembrie 2017, mai multe manifestări culturale şi religioase.

Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii cu prilejul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, după care Grupul Cununita Muntenească, condus de doamna Adela Dumitrache-Dumitru, profesor de muzică la Liceul de Artă Carmen Sylva şi la Colegiul Naţional Ioan Luca Caragiale din Ploieşti, a susţinut un concert de cântece religioase dedicate Maicii Domnului, a transmis părintele paroh.

Rechizitele au fost oferite în vederea prevenirii abandonului şcolar şi sprijinirii actului educaţional. Copiii care au primit ghizdanele fac parte din familii cu o situaţie financiară delicată, iar această acţiune a Bisericii le-a oferit un sprijin material, dar şi moral.

Atunci când cineva îl roagă pe Tatăl Ceresc să-i vină în ajutor, Dumnezeu împrumută mâinile oamenilor buni pentru a-l sprijini! Ce bucurie mai mare poţi avea decât aceea când conştientizezi că prin mâinile tale lucrează Dumnezeu? Acţiunea de astăzi este un răspuns la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care mereu îi poartă în rugăciuni pe cei mai mici dintre credincioşii pe care am încercat să-i ajutăm şi noi astăzi! Ne referim la aceşti copii care provin din familii defavorizate cu o situaţie materială precară.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni la început de an şcolar şi pentru luminarea minţii elevilor pe care luni îi aşteapă un nou an şcolar.

Ne am rugat astăzi Maicii Domnului ca Bunul Dumnezeu să-i ajute pe toţi copiii în noul an şcolar, să le lumineze mintea că să poată învaţă toate lucrurile bune şi, mai târziu, să ducă mai departe binele primit!

Preotul Marius Gheorghe i-a îndemnat pe copii să îl aibă mereu alături pe Hristos, pentru că numai aşa vor dobândi mântuirea.

Să nu uitaţi niciodată că în Biserica îl găsiţi pe Hristos, că Biserica este a voastră, indiferent de vârstă, iar dacă-l aveţi pe Hristos de nimic nu duceţi lipsa!

La finalul slujbei, părintele paroh a dăruit dulciuri membrilor corului, iar doamnei profesor i-a oferit o icoană.

Comentarii Facebook


Știri recente