Rechizite gratuite din partea Protoieriei Sector 5 Capitală pentru elevi din familii nevoiașe

La sediul Protoieriei Sector 5 Capitală a avut loc ieri o acțiune socială, în cadrul căreia 50 de copii din familii nevoiașe au primit, la început de an școlar, câte un ghiozdan cu rechizite școlare, informează „Ziarul Lumina”.

Pentru cei mici acest ajutor a fost binevenit pentru că pot merge la școală acum cu toate cele necesare desfășurării activității educative. Proiectul social inițiat de Protoieria Sector 5 Capitală la început de an școlar s-a numit „Sună clopoțelul!”. Valoarea produselor înmânate celor mici a fost de 3.000 de lei. Ghiozdanele au fost dăruite ieri elevilor sau părinților acestora, pentru că unii dintre cei mici erau deja la școală, de către Violeta Emanuela Barac, asistent social la Protoieria Sector 5 Capitală. Copiii care au primit ieri ajutoare sunt implicați în mai multe activități desfășurate de protoierie. „Beneficiarii proiectului «Sună clopoțelul!» au fost 50 de elevi care au primit ghiozdane cu rechizitele necesare începutului de an școlar. Am dorit și anul acesta să le facem o mică bucurie elevilor care participă și la atelierul de creație al Protoieriei Sector 5 Capitală. Pe lângă acest proiect am dăruit astăzi unor familii nevoiașe și pachete cu alimente”, ne-a spus Violeta Emanuela Barac.

Proiectul „Sună clopoțelul!” a fost sprijinit și de Primăria Sectorului 5 Capitală. Obiectivul proiectului este prevenirea abandonului școlar și menținerea în educație a 50 de copii care provin din familii cu risc social.

Comentarii Facebook


Știri recente