Realitatea și semnificația spațiului – abordare teologică, filosofică și științifică

A apărut recent, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, volumul Realitatea și semnificația spațiului.

Volumul de față este rezultatul celei de-a IV-a ediții a Sim­pozionului Național „Dialogul dintre teologie, filosofie și știință”, precum și al școlii de vară din cadrul proiectului „Cursuri despre relația dintre religie, filosofie și știință din perspectivă creștin-ortodoxă”, ce au avut loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2011, la Mănăstirea Caraiman, județul Prahova. Evenimentele, care au cuprins 23 de prelegeri, au fost organizate de Patriarhia Română, în colaborare cu Universitatea din București și Uni­versitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Volumul se înscrie în seria lucrărilor destinate dialogului academic dintre teologie, filosofie și științe, demers inițiat în 2006 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Și volumele precedente, Teologie și Filosofie (Ed. TRINITAS, Iași, 2007) și Repere Patristice în Dialogul dintre Teologie și Știință (Ed. BASILICA, București, 2009); au prezentat textele unei părți a prelegerilor susținute la edițiile anterioare ale Simpozionului Național „Dialogul dintre teologie, filosofie și știință”

Ediția din 2011 a Simpozionului a avut ca temă „Realitatea și semnificația spațiului – abordare teologică, filosofică și științifică”, denumire care a furnizat și titlul prezentului volum.

Volumul a apărut la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și la Editura Universității din București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…