Răzvan Bucuroiu s-a înscris la Teologie. Simte nevoia de studiu aplicat, cu metodă și cu fir călăuzitor

Având în spate o bogată activitate jurnalistică și publicistică, în special în domeniul religios, Răzvan Bucuroiu a surprins pe multă lume prin decizia de a se înscrie în această toamnă la cursurile Facultății de Teologie din București.

„Simțeam nevoia imperioasă de a relua o formă de studiu, de data aceasta aplicat, cu metodă și cu fir călăuzitor. Am citit eu câte-n lună și-n stele, dar haotic, neurmărind un scop precis al cunoașterii, nesedimentând cu un țel final informațiile, lecturile, cercetările personale”, argumentează jurnalistul.

Directorul editorial al Revistei Lumea Credinței subliniază că s-a autodefinit adesea ca fiind „doar un entuziast al faptului teologic, un comentator de pe margine, un “entertainer“ al stării de spirit numită CREDINȚA”.

„Desigur, statutul nu mi se va schimba acum, dar mă voi simți mai confortabil din postura de om care va fi citit ordonat, vreme de 4 ani, tomurile necesare unei juste cunoașteri a lui Dumnezeu (atât cât ne este îngăduit)”, a scris pe Facebook Răzvan Bucuroiu.

El a mai spus că prezența sa la examenele de admitere a creat „o ușoară nedumerire (la unii), dar și o nedisimulată bucurie (la cei mai mulți dintre profesori)”. „Iar la proba de muzică s-a stârnit, bineînțeles, un amuzament bine temperat”, a mărturisit jurnalistul.

„Cu noi este Dumnezeu, rugați-vă pentru un “boboc“ de 57 de toamne!”, a spus Răzvan Bucuroiu la finalul anunțului său care a generat sute de comentarii de felicitare și urări de succes.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente