Răspunsul dnei Antonella Caruso la scrisoarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel privitoare la situația din Siria:

Răspunsul dnei ANTONELLA CARUSO, directorul <i>Diviziei pentru Orientul Mijlociu și Asia de Vest din Departamentul de Afaceri Politice</i> al <i>Națiunilor Unite</i>, la scrisoarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL privitoare la situația din Siria, trimisă în numele <i>Consiliului Consultativ al Cultelor din România</i> în data de 26 iunie 2013:

Națiunile Unite

Sediul New Yok

12 iulie 2013

Excelența Voastră,

Mă refer la scrisoarea dumneavoastră din data de 26 iunie adresată Secretarului General, prin care ați exprimat marea îngrijorare a confesiunilor religioase din România cu privire la situația din Siria.

Vă împărtășesc pe deplin profunda îngrijorare în ce privește vărsarea de sânge din Siria. Este, într-adevăr, o tragedie umană care a dus la moartea a peste 100.000 de persoane, dezrădăcinarea a milioane de oameni și distrugerea bogatei și diversificatei moșteniri a Siriei. Ne îngrijorează, de asemenea, subtextul sectar tot mai mare și implicarea luptătorilor străini în conflict. După cum știți, probabil, Secretarul General a apelat încă o dată la părțile beligerante să oprească lupta cu ocazia lunii sfinte a Ramadanului. Sperăm că vor lua în considerație acest apel, că vor opri luptele și vor începe discuțiile.

Națiunile Unite a condamnat întotdeauna violența indiferent de autor și a militat pentru o soluție politică a conflictului din Siria. Considerăm că recenta inițiativă a Federației Ruse și a Statelor Unite de a aduce părțile siriene la masa negocierilor constituie cea mai bună ocazie pentru o soluție negociată pe care am avut-o în aproape un an de zile și care ar trebui sprijinită pe deplin de toți cei interesați.

În ciuda circumstanțelor îngrozitoare de pe teren, vă asigurăm că Națiunile Unite vor continua să militeze pentru o încetare imediată a violenței în Siria, pentru responsabilitatea față de abuzurile comise și pentru respectarea deplină al drepturilor omului pentru toți cei din Siria. Nu se va precupeți nici un efort pentru a ajuta părțile să ajungă la un cadru politic care să ducă la înțelegerea deplină a aspirațiilor legitime ale poporului sirian.

Vă asigurăm, Excelența Voastră, de expresia celei mai înalte considerații.

ss/Antonella Caruso

Director, Orientul Mijlociu și Sectorul pentru vestul Asiei

Departamentul pentru afaceri politice

Comentarii Facebook


Știri recente