Rapsodia Română va fi punctul culminant al unui concert simfonic din Bavaria

Rapsodia Română a marelui George Enescu va fi punctul culminant al concertului simfonic din 14 iunie, organizat în cadrul festivalului „Chiemgauer Musikfrühling“ din Bavaria.

Concertul care va purta numele creaţiei lui George Enescu va avea loc începând cu ora 19:30, în „Allerheiligen-Hofkirche“ din Residenz, München, informează cbrom.ro.

În programul serii a fost astfel inclus extraordinarul sextet de Ernst von Dohnányi, compus pentru formula camerală rar întâlnită de pian, corzi, clarinet și corn.

Călătoria muzicală a serii va continua în Franța lui César Franck și a monumentalului său cvintet cu pian, lucrare cu care, în 1878, artistul nonconformist a inițiat o nouă epocă în muzica franceză.

Punctul culminant al programului va fi „Rapsodia Română“ a marelui George Enescu, într-un aranjament original pentru cvartet cu pian.

Lansare de CD: Rapsodia Română

În aceeași seară va fi prezentat în premieră, în Germania, noul CD al Ansamblului Raro, intitulat “Rhapsodie Roumaine”.

CD-ul cuprinde unele dintre cele mai cunoscute compoziții ale lui George Enescu și Béla Bartók și va fi prezentat într-un turneu european, ce a început pe pe 27 ianuarie 2018, la Musikverein din Viena.

Turneul “Rhapsodie Roumaine” va mai include orașele Amsterdam, München, Izmir, Antwerpen, Arezzo și Paris.

Festivalul „Chiemgauer Musikfrühling“

Festivalul „Chiemgauer Musikfrühling“, înființat în 2003, sărbătorește 15 ani de existență în 2018, a devenit un reper în viața muzicală a Bavariei.

Violistul Răzvan Popovici și pianista Diana Ketler, directorii festivalului, au dorit să încoroneze această ediție aniversară cu un concert festiv în centrul metropolei bavareze.

După aparițiile sale în Carnegie Hall la New York și în Wiener Musikverein, ansamblul Raro, ansamblul in residence al Festivalului Chiemgauer Musikfrühling“, aduce la München invitați de renume, printre care violoncelistul suedez Torleif Thedéen, pianistul rus Konstantin Lifschitz sau violonist francez Marc Bouchkov.

Toți muzicienii participanți la această ediție a festivalului concertează ca soliști în marile orchestre și sunt, în același timp, participă la cele mai renumite festivaluri de muzică de cameră din lume.

Festivalul „Chiemgauer Musikfrühling“ s-a remarcat din totdeauna prin programe originale, inventive și care depășesc repertoriul obișnuit al concertelor de muzică de cameră.

Foto credit: Cotidianul

Comentarii Facebook


Știri recente