Râmnicu Vâlcea: Arhiepiscopul Varsanufie a sfinţit noul Centru de Transfuzii Sanguine

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit marți noul Centru de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea, informează eparhia. 

Centrul a fost amenajat în clădirea renovată a fostei Policlinicii cu Plată din municipiu, prin implicarea autorităţilor locale. Au fost realizate lucrări de modernizare şi a fost achiziţionată aparatură medicală de ultimă generaţie, astfel încât centrul dispune de facilităţi moderne.

La finalul slujbei de sfințire, Arhiepiscopul Râmnicului a reliefat ideea „unei împreune lucrări pentru sănătatea duhovnicească și trupească a aproapelui”, în care să fie manifestată „recunoștința față de Preamilostivul Dumnezeu pentru darul vieții, dar și responsabilitatea și iubirea jertfelnică față de cei aflați în suferință”.

„Donează sânge, salvează o viaţă!”

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului Daniel şi prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Din 2013 până în 2019, în cadrul campaniei au fost donaţi peste 19.000 litri de sânge.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente