Radio Trinitas a finalizat proiectul despre afirmarea românilor peste granițe: 30 de interviuri

În perioada octombrie-noiembrie 2022, Radio Trinitas a implementat proiectul „Suntem români! Afirmarea românilor dincolo de granițe”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

Au fost realizare peste 30 de interviuri cu români care au început ori și-au continuat cariera profesională în Germania sau Austria, în baza studiilor făcute în România, dar și cu persoane care au renunțat la profesia pe care o aveau în țară și s-au reprofilat în străinătate.

Interviurile sunt difuzate în cadrul emisiunii „Români – modele pentru români” și vor fi disponibile în curând și pe site-ul Radio Trinitas.

De asemenea, au fost realizate două campanii media „Adaptare prin schimbare”, prin intermediul cărora Radioul Patriarhiei Române susține integrarea, afirmarea și aprecierea românilor care trăiesc, studiază și muncesc în cele două țări.

Prin acest proiect, Radio Trinitas a promovat imaginea pozitivă a românilor care au reușit să se afirme în plan profesional și a evidențiat dificultățile unora dintre ei în găsirea unui loc de muncă în acord cu pregătirea profesională.

Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Foto credit: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente