Racle sfințite la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a sfințit astăzi, 20 mai 2014, raclele pentru moaștele mai multor sfinți: Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, Sfânta Ecaterina, Sfântul Paisie și Sfântul Ioan Iacob de la Neamț. Slujba a avut loc în Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre cinstirea cuvenită sfinților: „Aceste racle frumoase sunt semn al prețuirii pe care Biserica o arată sfinților lui Dumnezeu. În același timp ele sunt o chemare la întărirea evlaviei, la urmarea pildei vieții sfinților și la întărirea vieții duhovnicești, precum și la sporirea în rugăciune și fapte bune. Sfinții sunt prieteni ai lui Dumnezeu care au pătimit în această lume în multe feluri de nevoință, unii chiar cu prețul vieții au mărturisit credința lor, dar ei sunt și rugători pentru noi în ceruri, nu numai dascăli sau modele”.

Raclele au fost confecționate la Atelierele Patriarhiei Române și se remarcă printr-o execuție de înaltă calitate artistică: „Am sfințit patru racle ale unor sfinți. Acestea sunt noi și sunt confecționate la Atelierele Patriarhiei Române care devin din ce în ce mai specializate. Iată racla Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu care este cea mai recentă și este confecționată cu multă măiestrie de maicile de la Atelierul Patriarhiei Române care se află la Mănăstirea Pasărea”, a mai spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…