Puterea solidarităţii: Exemple de ajutor concret oferit semenilor în această săptămână

Săptămâna aceasta, semenii aflaţi în dificultate au beneficiat de ajutor concret datorită puterii solidarităţii. Câteva exemple:


O sută de copii au primit pachete cu hrană și dulciuri din partea Arhiepiscopiei Râmnicului. Copiii vâlceni, aflați în situații dificile, au avut parte de momente de bucurie, primind daruri şi cuvinte de încurajare.

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei le-a oferit daruri beneficiarilor căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț. Darurile au fost înmânate în vizita oficiată vineri de ierarh la centrul social amintit, în timpul căreia el le-a oferit vârstnicilor sfaturi duhovniceşti, iar membrilor personalului le-a vorbit despre importanța misiunii pe care o au de îndeplinit.

Centrul de Asistență Medico-Socială de la Bucșani, judeţul Dâmboviţa are un videoproiector, cu toate accesoriile necesare, oferit de tinerii de la Parohia „Sf. Voievod Neagoe Basarab” din Târgoviște. Videoproiectorul va fi utilizat în cadrul unor activități recreative care se vor desfășura cu persoanele îngrijite de instituția socială.

Părintele slujitor Horia Dumitrescu de la parohia argeşeană Mavrodolu împreună cu un grup de voluntari au adus bucurie pentru 80 de copii fără posibilităţi materiale care au primit încălțăminte nouă pentru anotimpul rece.

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului a împărțit hrană caldă beneficiarilor cantinei Protoieriei Oneşti. Ierarhul a vizitat sediul cantinei, le-a oferit tuturor celor implicați câte un mic dar în bani și le-a distribuit pachete alimentare celor care au venit la cantină să primească acest ajutor.

Lemne și alimente au primit şi membrii comunităţii parohiale Sfinții Împărați din municipiul Curtea de Argeș, care nu dispun de resurse materiale. Acţiunea a fost desfăşurată de părintele slujitor Barbu Vasile de la parohia argeşeană.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente