Putem falimenta duhovnicește când punem tot ce este lumesc mai presus de Hristos, spune Episcopul Ignatie

Episcopul Ignatie al Huşilor a vorbit în predica de duminică despre modul în care ne raportăm la Hristos şi despre „falimentul duhovnicesc” al sufletului.

Preasfinţia Sa a liturghisit împreună cu Episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei în Catedrala din Madrid.

Părintele Episcop Ignatie a explicat că „putem falimenta duhovnicește când punem tot ceea ce ține de lumea aceasta mai presus de Hristos”, pentru că „Dumnezeu nu mai este centrul vieţii noastre”.

Preasfinţia Sa a enumerat câteva aspecte care ne ţin la distanţă de Hristos.

„Nu este vorba numai de posesiunile materiale. Noi ținem, ca la o avere, la părerile noastre, la opiniile noastre, la dreptatea noastră. Ținem la păcatele noastre ca la o avere. Nu renunțăm la ele, ne este legată inima de ele”.

„Ţinem la inteligența noastră ca la o avere, la gândurile noastre, la dreptatea pe care vrem să ne-o facem în lumea aceasta. Toate acestea pot fi un obstacol în apropierea noastră de Dumnezeu”.

Ierarhul Hușilor i-a sfătuit pe cei prezenți să se problematizeze mai des asupra vieții veșnice și a modului în care Îl putem păstra pe Dumnezeu în centrul preocupărilor noastre.

„Să reflectăm fiecare la propria viață și să nu falimentăm duhovnicește. Să nu punem nimic mai presus de Hristos. Nu este simplu ca în cele mai mărunte aspecte ale vieții să fie prezent Hristos. Peste tot să Îl avem pe Hristos, în mintea și în inima noastră. Să nu fie nicio secundă în care să trăim ca și cum El nu există!”.

Piatra de temelie pentru noua catedrală episcopală a fost aşezată de Patriarhul Daniel în 18 aprilie 2010.

Potrivit statisticilor oficiale, în Spania trăiesc peste 900.000 de români.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente