Punerea pietrei de temeliei a Bisericii din Iclod, Protopopiatul Blaj

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat marţi, 12 ianuarie 2016,slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica parohiei Iclod din protopopiatul Blaj. Noul locaş de cult ce urmează a fi edificat aici va avea hramul Sfânta Treime, după cum ne-a precizat Pr. Bogdan Avram, Secretar eparhial.

„Am ales acest hram, ştiind bine că în locaşul bisericesc este prezent şi lucrător Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La slujba oficiată cu această ocazie, au fost prezenţi credincioşi din localitate, preoţi şi autorităţi locale. În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus: „Noi, creştinii, ne bucurăm ori de câte ori apare o nouă biserică pe pământ, o nouă casă închinată lui Dumnezeu şi o poartă prin care credincioşii pot intra în Împărăţia cerului. Comunitatea păstorită de vrednicul părinte Călin Beudean, este doritoare de a înălţa casă lui Dumnezeu, în care să primească hrana cuvântului evanghelic, harul divin şi Sfânta Euharistie”.

Biserica veche a parohiei a fost construită între anii 1878-1880, iar în ultimii ani a suferit degradări datorită unor alunecări de teren, nemaiputându-se sluji în ea. Din acest motiv, părintele paroh şi evlavioşii creştini au hotărât ridicarea unui nou locaş de închinare.

Comentarii Facebook


Știri recente