PS Visarion: Menirea profesorului de religie este de a insufla tinerilor valorile spirituale ale Bisericii și ale neamului românesc

Menirea profesorilor de religie este aceea de a dezvolta legătura copilului cu Dumnezeu și de a a insufla tinerilor valorile spirituale ale Bisericii și ale neamului românesc, a spus PS Visarion în data de 19 septembrie 2017.

Școala Generală Alexandru Ciucurencu din municipiul Tulcea a găzduit Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Tulcii. Ședința a fost prezidată de Preasfințitului Părinte Visarion.

În cadrul cuvântului rostit, PS Visarion a subliniat importanța predării orei de religie în școli. Preasfinția Sa a afirmat că aceasta se predă de 25 de ani și roadele nu încetează să se arate, fiindcă religia pregătește cetățeni pentru patria pământească, dar și cetățeni pentru patria cerească.

Alături de Preasfinția Sa au fost prezenți la eveniment părintele Ionel Strat, inspector de specialitate, și părintele Neculai Felix, consilier eparhial.

În continuare, prof. Nicoleta Partebună a prezentat referatul Educația creștină a copilului. După acest moment, au fost prezentate: structura noului an școlar 2017 -2018, raportul de activitate al inspectorului de specialitate  și numărul 14 al Revistei Catehetul tulcean, revistă de spiritualitate și metodică profesorilor de religie din județ.

Cu ocazia organizării ședinței, PS Visarion a acordat două distincții speciale:

  • Diplomă de excelență preotului Ionel Strat, inspector de specialitate. Părintele a primit distincția pentru implicarea în organizarea taberei creștine În căutarea unui prieten, desfășurată la Tulcea în perioada 10 -24 iulie 2017,
  • Diploma Profesorul anului, Valericăi Marin de la Școala Generală Alexandru Cicurencu –Tulcea pentru activitatea deosebită desfășurată la catedră în cursul anului școlar 2016 -2017.

Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată discuțiilor libere unde s-au dezbătut noutățile metodologice și s-au făcut propuneri de îmbunătățire a actului didactic pentru noul an școlar. De asemenea, s-au făcut referiri și recomandări privind: programele școlare, manualele, olimpiadele și concursurile din cursul anului.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente