PS Varlaam: Să ne asemănăm Sf. Nicolae! Peste 150.000 de copii se culcă flămânzi în România

Luna pe care Sfântul Ierarh Nicolae o deschide prin sărbătoarea sa, luna decembrie, se numește Luna Cadourilor, a precizat luni Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, la Biserica Vintilă Vodă din Popești-Leordeni.

„Chiar dacă în ultimele decenii aceasta a prins o conotație secularizată, dezbrăcată de sensul sfințeniei pe care l-a avut altădată, cu adevărat, luna decembrie este luna în care noi, creștinii, suntem chemați să ne asemănăm Sfântului Ierarh Nicolae făcând daruri, nu doar copiilor noștri – cărora le facem daruri destul de des, ci mai ales copiilor, tinerilor, oamenilor care se află în lipsuri”, a spus ierarhul.

PS Varlaam a amintit că în perioada aceasta, în duminici, „s-au tot citit Evanghelii care au ca mesaj tocmai milostenia ca formă de manifestare a iubirii noastre față de Dumnezeu care se arată în faptele iubirii arătate față de semenii noștri care sunt în dificultate”.

„Și sunt o mulțime”, a continuat Preasfinția Sa. „Vedem în fiecare zi, și la televizor ni se spune adeseori, că peste 150.000 de copii în țara noastră se culcă seara flămânzi”.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Salvați Copiii România, doi din zece copii români spun că se întâmplă să meargă la culcare flămânzi.

„Aceste daruri făcute de noi oamenii trebuie să fie un reflex”, a insistat PS Varlaam, „un răspuns al nostru la marele dar pe care Dumnezeu Tatăl îl face umanității trimițând pe Unicul Său Fiu în lume ca să-și dea viața pentru noi, ca noi toți cei ce credem în El să nu pierim, ci să moștenim viața veșnică”.

„Sărbătoarea de azi, Evangheliile duminicilor trecute – Evanghelia bogatului căruia i-a rodit țarina, a bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, a tânărului bogat care a fost chemat de Hristos ca pe lângă împlinirea poruncilor încă din copilărie, să împartă bunurile sale săracilor și apoi să-l urmeze pe El – toate acestea – ne îndeamnă ca în perioada Postului Crăciunului să ne asemănăm și noi Sfântului Ierarh Nicolae și să facem bine în jur”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Biserica Vintilă Vodă din Popești-Leordeni și-a serbat luni pe unul dintre ocrotitorii spirituali, Sfântul Ierarh Nicolae. Parohia a aniversat și împlinirea a 345 de ani de la construcția lăcașului de cult, monument istoric.

La finalul slujbei a avut loc un concert de colinde susținut de copii de la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din localitate.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente