PS Varlaam Ploieșteanul: Praznicul de astăzi ne arată cât de importantă este educația religioasă primită în Biserică, la școală și acasă

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în data de 21 noiembrie 2017 Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a arătat că educația religioasă reprezintă un factor important în formarea tinerelor generații.

Praznicul de astăzi ne arată cât de importantă este educația religioasă primită în Biserică, la școală și acasă. Maica Domnului vreme de 12 ani și-a petrecut copilăria rugându-se, citind din Sfintele Scripturi și lucrând. Același rol îl are și educația religioasă astăzi. Într-o lume în care tinerilor li se întind foarte multe capcane, educație religioasă îi formează în modul cel mai frumos, a spus Preasfinția Sa.

În continuare, Preasfinția Sa a precizat cât de importantă este prezența copiilor în viața unei familii sau în societatea din care aceștia fac parte.

Prin nașterea unui copil o familie niciodată nu poate intui ce mare binecuvântare poate primi de la Dumnezeu. Dacă ne uităm în biografia marilor români, a marilor personalități care ilustrează cultura acestui neam, vom vedea că majoritatea s-au născut în familii cu copii mulți. Iată că Dumnezeu alege din acești copii ca unii să devină modele pentru generațiile care vor veni, a precizat ierarhul.

În finalul omiliei rostite, PS Varlaam Ploieșteanul a îndemnat credincioșii să pună copiilor nume de sfinți. Prin preluarea numelor, spune Preasfinția Sa, aceștia devin ocrotitori și luminători ai lor.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente