PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit pictura bisericii „Naşterea Maicii Domnului” – Ghencea

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a sfinţit duminică pictura, catapetesma şi paraclisul bisericii „Naşterea Maicii Domnului” – Ghencea, informează Ziarul Lumina.

„Din două rugăciuni citite la slujba de sfințire a reieşit importanţa sfintelor icoane în viaţa noastră, a fiilor Bisericii. Ne-am rugat împreună ca aceste icoane să devină izvor de putere, de binecuvântare şi de tămăduire pentru toţi cei care, intrând în această biserică, se vor închina cu credinţă înaintea lor, cerând mijlocirea sfinţilor reprezentaţi în ele”, a spus ierarhul.

După sfinţire, Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie. În omilie a vorbit despre chemarea la apostolie a primilor ucenici.

„Evanghelia de astăzi ne prezintă într-un mod atât de concis momentul chemării lor pentru a arăta determinarea acestora de a-I urma Domnului şi de a deveni pescari de oameni. Având inima curată, când au auzit cuvântul Domnului care îi chema la o misiune specială, viitorii Săi ucenici L-au urmat îndată, fără a pune condiţii sau a cere explicaţii. Lăsând mrejele şi, în cazul lui Ioan şi al lui Iacov, corabia şi pe tatăl lor, au mers după Iisus şi au devenit pescari de oameni, prinzând în năvodul Bisericii popoare întregi”.

Preasfinţia Sa a amintit şi faptul că în a doua duminică după Rusalii sunt pomeniţi sfinţii români „pentru a arăta că rodirea Duhului Sfânt, pogorât peste Apostoli şi sălăşluit în Biserica lui Hristos, se face cunoscută în sfinţi”.

„În Biserica sfinţită prin lucrarea Duhului Sfânt, oamenii sunt chemaţi să îşi sfinţească viaţa, iar trupurile lor, potrivit Sfântului Apostol Pavel, prin botezul în numele Sfintei Treimi şi prin pecetlui­rea cu Sfântul şi Marele Mir, devin temple ale lui Dumnezeu. Astfel, Biserica devine laborator al sfinţirii noastre, iar astăzi îi sărbătorim cu bucurie pe cei care au fost proslăviţi de Dumnezeu pe teritoriul ţării noastre, fie ei cunoscuţi sau necunoscuţi”.

Alături de ierarh au slujit: pr. Valer Ulican, protopop al Protoieriei Sector 5 Capitală; pr. Mirel Ilie, slujitorul comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz din Capitală, pr. paroh Ilie Mihai, preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei, în semn de recunoaştere a activităţii desfăşurate în parohie, Preasfinţia Sa a oferit parohului rangul de iconom-stavrofor. Rangul de sachelar a fost acordat părinţilor coslujitori Sorin-Anton Antone şi Vasile Stănescu. De asemenea, diaconul Răzvan-Florin Lichi, slujitor în aceeaşi parohie, a primit Diploma Omagială 2021 cu medalie.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…