PS Varlaam Ploieşteanul a hirotonit un diacon pe seama Parohiei „Sf. Gheorghe” – Griviţa din Capitală

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, l-a hirotonit duminică în diacon pe tânărul teolog Alexandru Bordea pe seama Parohiei „Sfântul Gheorghe” – Griviţa din Capitală.

Noul diacon ocupă funcţia de Consilier Patriarhal la Cancelaria Sfântului Sinod şi a fost hirotonit în timpul Sfintei Liturghii oficiate la biserica Parohiei „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei din Bucureşti.

Episcopul Varlaam Ploieşteanul s-a rugat pentru Diaconul Alexandru Bordea şi i-a urat mult succes în noua misiune, aceea de a-I sluji lui Dumnezeu şi semenilor.

În predica de la Sfânta Liturghie, ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi să persevereze în rugăciune şi să nu-şi piardă credinţa atunci când nu primesc răspuns la rugăciunea lor, asemenea femeii Canaaneence care a insistat la Mântuitorul Hristos pentru vindecarea fiicei sale bolnave (Matei 15:21-28).

„Să ne rugăm cu mai multă umilinţă recunoscând păcatele noastre şi să stăruim în rugăciune până ce o vom vedea împlinită”, a spus Preasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop i-a oferit Părintelui paroh Nicolae Burlan din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, în semn de recunoştinţă pentru cei 45 de ani de activitate pastoral-misionară.

Gramata de decernare a ordinului a fost citită de Părintele protopop Costel Burlacu de la Protopopiatul Sector 6 Capitală.

Părintele Protopop a subliniat că lăcaşul de cult ridicat în cartierul Drumul Taberei de Părintele Nicolae Burlan reprezintă „O catedrală a Sectorului 6”.

În acelaşi timp, a amintit că Părintele Nicolae a fost susţinut în mod constant în activitatea sa de doamna preoteasă Burlan, „un om discret, nobil şi răbdător”.

Părintele Nicolae Burlan, care şi-a încheiat activitatea administrativă la începutul lunii februarie, a slujit 22 de ani în Parohia Slon din judeţul Prahova.

În ultimii 23 de ani a activat în Parohia „Sfânta Vineri” – Drumul Taberei din Capitală, unde a coordonat lucrările pentru construcţia bisericii parohiale cu hramurile „Sfânta Cuvioasă Parascheva şi Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Foto credit: Diacon Alexandru Bordea

Comentarii Facebook


Știri recente