PS Varlaam Ploieşteanul a binecuvântat credincioşii din Parohia Pietroşani, jud. Prahova

Biserica Ortodoxă a sărbătorit joi, 8 septembrie 2016, Naşterea Maicii Domnului. Biserica Parohiei Pietroşani din Protopopiatul Ploieşti Sud este unul din lăcaşurile de cult care astăzi şi-a sărbătorit hramul, după cum ne-a precizat Pr. paroh Dobre Mihai.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal. Slujba a fost precedată de sfinţirea Bisericii în urma lucrărilor exterioare executate, precum şi a unei Troiţe amplasată lângă intrarea în curtea Bisericii.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre Maica Domnului, vasul ales în care S-a pogorât şi S-a întrupat Mântuitorul lumii.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită Slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii.

Pentru ajutorul acordat la finalizarea lucrărilor preotul paroh a adresat mulţumiri tuturor celor care l-au susţinut. Din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au fost acordate şi diplome de vrednicie: dl Ioniţă Ion a primit Ordinul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, iar dnei Dumitru Constanţa i-a fost acordat Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

La final, au fost sfinţite 250 pachete care au fost împărţite credincioşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente