PS Timotei Prahoveanul: Ne rugăm ca cei care îl cinstesc pe Sf. Pantelimon să primească curaj în mărturisirea lor

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, a slujit marţi la hramul Bisericii Mărcuţa din Capitală.

Ierarhul s-a rugat ca toţi cei care îl cinstesc pe Sfântul Pantelimon, pomenit în 27 iulie, „să primească curaj în mărturisirea lor”.

„Să primească putere şi să înţeleagă cum a înţeles Sfântul Pantelimon cât de importantă este viaţa veşnică şi vieţuirea împreună cu Hristos, dincolo de lucrurile acestea trecătoare”, s-a mai rugat Părintele Episcop.

La predică, PS Timotei Prahoveanul a subliniat că a vizitat biserica parohiei Mărcuţa în anii anteriori şi a devenit „un martor al ridicării ei”.

„Ştiu râvna cu care părinţii de aici au înălţat această biserică ce ne aduce aminte de ctitoriile de altădată care se făceau cu multă zăbavă. Doar dacă primim la frumuseţea acestei picturi sau la frumuseţea acestor coloane, înţelegem cât de mult suflet puneau cei de demult, dar şi cei din vremea noastră pentru a zidi Domnului o biserică”.

În timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat o hirotonie în preot.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Coral Pnevma.

Anul acesta, credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, păstrate la Reședința Patriarhală, care au fost aduse în incinta bisericii în după-amiaza zilei de 26 iulie 2021.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente