PS Timotei Prahoveanul la hramul Bisericii Zlătari: Vreme de mai bine de 200 ani, Biserica aceasta a mângâiat pe mulţi credincioşi

Peste 2.000 credincioşi au participat duminică, 2 octombrie 2016, la hramul Bisericii Zlătari din Capitală. Lăcaşul de cult este ocrotit de Sf. Sfinţit Mc. Ciprian şi Sf. Mc Iustina fecioara, sărbătoriţi astăzi în Biserica Ortodoxă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la acest eveniment important din viaţa parohiei de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre convertirea Sfântului Mucenic Ciprian.

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Timotei a accentuat şi importanţa cinstirii moaştelor Sf. Sfinţit Mucenic Ciprian, aflate la această Biserică.

Încă de la sfârşitul veacului al XVIII-lea, Biserica în care ne aflăm şi care avea legături strânse cu Patriarhia Alexandriei a dobândit un fragment din moaştele Sfântului Sf. Mc. Ciprian. Aşezate în această Biserică a Zlătarilor, Sfântul Ciprian a adus multă mângâiere celor care şi-au pus nădejdea în Dumnezeu şi care L-au chemat pe Dumnezeu pentru a scăpa de lucrurile întunericului cu care oamenii se întâlnesc în drumul vieţii lor. Încă de atunci, vreme de mai bine de 200 ani, Biserica aceasta ocrotită şi de Sfântul Ciprian a mângâiat pe mulţi credincioşi, astfel încât ea a devenit una dintre cele mai cunoscute şi mai cercetate Biserici din Cetatea Bucureştilor. Întotdeauna, în ziua pomenirii Sfântului Ciprian şi în Ajunul acestei sărbători, foarte mulţi credincioşi vin pentru a-l ruga pe Sfântul Ciprian să le ajute în necazurile, în încercările vieţii lor şi în lupta pe care fiecare credincios o are de dus până la mormânt, a spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine moaştelor Sf. Sfinţit Mc. Ciprian care au fost aşezate într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente