PS Timotei Prahoveanul: Extraordinara lecţie pe care ne-o oferă tuturor Sfântul Ştefan este aceea de a-i iubi şi pe cei care nu ne iubesc

În a treia zi de Crăciun, PS Timotei Prahoveanul a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală. Episcopul a transmis că atunci când ajungem la nivelul de a răsplăti cu bine pentru un rău pe care l-am primit, abia atunci ne asemănăm lui Dumnezeu’. Ierarhul l-a oferit drept exemplu pe Sfântul Arhidiacon Ştefan sărbătorit astăzi.

‘Aşa a făcut Sfântul Ştefan. Omorât cu pietre în cruntele dureri ale morţii, el se ruga văzând cerurile deschise ca să li se ierte păcatele celor care săvârşeau o astfel de fărădelege. Aceasta este extraordinara lecţie pe care ne-o oferă tuturor Sfântul Ştefan: aceea de a-i iubi şi pe cei care nu ne iubesc’.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a prezentat amănunte din viaţa primului martir al Bisericii creştine.

Despre Sfântul Ştefan ‘nu avem foarte multe cuvinte în paginile Sfintei Scripturi, mai precis în Cartea Faptele Apostolilor. Ştim doar că era plin de înţelepciune, că era un om plin de zel micionar care s-a făcut remarcat de timpuriu, arătându-se ca un adevărat următor al cuvintelor evangheliei pe care el le învăţase de la apostolii care L-au cunoscut în mod direct pe Mântuitorul Hristos. Unii teologi ne spun că el provenea din Tarsul Ciliciei’.

Prin propovăduirea Evangheliei, Sfântul Ştefan şi-a făcut mulţi duşmani. ‘S-a remarcat întru totul prin slujirea lui, printr-o râvnă cu adevărat apostolică, deşi el nu a fost ucenic direct al Mântuitorului Hristos. Vorbind permanent celor care intrau în legătură cu el despre învăţătura creştină şi despre ceea ce a poruncit Mântuitorul ca urmaşii să facă, şi-a făcut foarte mulţi duşmani’, a adăugat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor., potrivit Radio Trinitas.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Foto Credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…