PS Timotei Prahoveanul despre IPS Ioannis Tasias de Langada: Spunea vorbe de duh și cânta asemenea îngerilor

Într-un articol publicat în cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a prezentat, prin experienţa proprie, aspectele luminoase ale Mitropolitului Ioannis Tasias de Langada, trecut la Domnul în ziua de 15 noiembrie 2020.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a spus despre ierarhul grec că a fost un om cu multe daruri: „iscusit cântăreț, slujitor, predicator şi bun organizator”.

„Era un om prietenos, plăcut, deschis, zidind fără dificultate punți de legătură între Biserici, comunități și oameni. Era vesel, spunea vorbe de duh și cânta asemenea îngerilor”, a mărturisit PS Timotei Prahoveanul.

El a adăugat că Mitropolitul Ioannis Tasias îi reprezintă „pe tinerii marcați de încercări și situații grele, pe orfanii crescuți între străini, care și-au închinat viața Domnului”.

Slujba de înmormântare a IPS Ioannis Tasias a avut loc în 16 noiembrie, cu participarea câtorva persoane, ca urmare a măsurilor împotriva infectării cu Covid-19, stabilite de statul elen.

„Greu de înțeles cum se poate ca oameni atât de mari și dăruiți cu mulțime de talanți valoroși să plece dincolo ca niște necunoscuți! Este, poate, ultima smerenie înaintea răsplătirii celei drepte pe care numai Dumnezeu știe să o dăruiască”.

„Copilăria lui a fost marcată de singurătate. Poate că ziua din urmă a fost tristă și fără oameni, tocmai pentru a se arăta că aceasta îi devenise cândva obișnuință. Dumnezeu nu rămâne nimănui dator! Când sunt puțini oameni, mulți îngeri sunt de față”, a concluzionat PS Timotei Prahoveanul.

Textul integral este disponibil aici.

Foto credit: Ziarul Lumina


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente