PS Timotei Prahoveanul: Adevărata fericire constă în bucuriile pe care le oferim altora, aşa cum a făcut Sfântul Nicolae

Hram Sf Gheorghe Nou (4)

În cadrul Liturghiei oficiate cu prilejul celui de-al doilea hram al Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit credincioşilor despre îndemnul pe care ni-l face Sfântul Nicolae de a ajuta în mod discret, cu smerenie, pe aproapele nostru. Omul darnic este cu adevărat fericit a explicat Preasfinţia Sa.

Ierarhul l-a caracterizat Arhiepiscopul Mirelor Lichiei drept unul dintre cei mai populari şi îndrăgiţi sfinţi ai Bisericii care a adus bucurii multe altora; un model care rămâne până la sfârşitul veacurilor preferat de cei care îi slujesc Domnului.

În omilia rostită în ctitoria Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, ierarhul a tras un semnal de alarmă asupra indiferenţei care guvernează societatea contemporană.

Câţi oameni aflaţi astăzi în suferinţă nu ar avea nevoie de ajutorul nostru discret, dar câţi dintre ei rămân cu uşile permanent închise pentru că suntem grăbiţi şi nu mai privim la cei care au nevoie de ajutor, a întrebat retoric PS Timotei.

În acest sens, Preasfinţia Sa a spus că trebuie să îl avem exemplu pe Arhiepiscopul Mirelor Lichiei care ne îndeamnă, dacă nu putem să vindem tot ce avem şi să împărţim săracilor cum a făcut el, să fim buni măcar în limita în care ne lasă inima noastră adeseori reţinută la astfel de fapte.

Totodată, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a subliniat faptul că imaginea Sfântului Nicolae este denaturată în societatea actuală, deoarece mulţi se raportează la el doar ca la „moşul care aduce daruri”.

Din păcate îl despart de Biserică şi de slujirea lui arhierească făcută cu atâta zel. Însă, Sfântul Nicolae rămâne marele slujitor al Bisericii în vremuri de încercare, care înainte de a face bine, a a apărat cu tărie dreapta credinţă înfruntându-l pe Arie la primul sionod ecumenic de la Niceea, a evidenţiat ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înalțate rugăciuni și pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României trecut la cele veşnice în data de 5 decembrie 2017. Marţi seara, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficat o slujbă de pomenire pentru ultimul rege al ţării noastre şi a dat citire mesajului de condoleanţe adresat de Patriarhul Daniel Casei Regale.

Programul funeraliilor îl puteţi găsi aici.


Biserica se roagă pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României


Credincioşii care au participat la slujbele oficiată în biserica de la kilometrul 0 al Bucureştiului au adus cinstire moaştelor Sfântului Nicolae care se află de peste 4 secole în incinta lăcaşului de cult.  La final, Ierarhul împreună cu soborul de slujitori a săvârșit și parastasul pentru ctitorii și binefăcătorii locașului de cult trecuți la Domnul.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente