PS Timotei Prahoveanul a fost primit în Societatea Scriitorilor Bucovineni

PS Timotei Prahoveanul, membru al Uniunii Scriitorilor din România și laureat al Premiului „Dumitru Stăniloae” al Academiei Române (2018), a devenit recent și membru în Societatea Scriitorilor Bucovineni.

Anunțul a fost făcut de Comitetul de conducere al Societății Scriitorilor Bucovineni (SSB), în urma întrunirii de luni, 31 ianuarie 2022. Alături de ierarh, au mai fost primiți ca noi membri medicul nefrolog Mihai Ardeleanu și Grațiela Țurțu.

De asemenea, comitetul de conducere al Societății Scriitorilor Bucovineni a hotărât organizarea Galei Premiilor SSB / 2021 (pentru cărți publicate în anul 2020) pe data de 15 aprilie 2022, informează Monitorul de Suceava.

PS Timotei Prahoveanul, în vârstă de 55 de ani, este originar din satul sucevean Rădășeni. A intrat în monahism la Mănăstirea Neamţ. A îndeplinit mai multe slujiri în administrația eparhială de la Iași, apoi de la București. A fost ulterior repre­zentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, iar din 2014 este Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. A publicat numeroase cărţi, articole, reportaje, studii, eseuri, recenzii, evocări şi materiale omiletice în publicaţii religioase şi laice.

Din anul 2016 a fost ales membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în 2018 a fost laureat al Premiului „Dumitru Stăniloae” al Academiei Române. Vezi mai multe date biografice aici.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente