PS Timotei: Exemplul Sf. Ștefan, iubirea până la și dincolo de moarte, se adresează tuturor creștinilor

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a afirmat la Catedrala Patriarhală în a treia zi de Crăciun că exemplul de viață al Sfântului Arhidiacon Ștefan se adresează tuturor creștinilor, inclusiv a celor de astăzi.

„Cea mai înaltă învățătură pe care o desprindem din ziua pomenirii Sfântului Ștefan este aceea a iubirii până la moarte și dincolo de moarte, care este foarte greu de întâlnit acum, atunci și altădată în istorie”, a subliniat Preasfinția Sa.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a întrebat câți dintre creștini ar putea să-i urmeze exemplul Sfântului Ștefan.

„Cine dintre noi mai are puterea să iubească pe cineva care este lovit cu pietre, care este pur și simplu umilit într-o asemenea măsură? El însă a avut puterea de a se ruga pentru cei care l-au omorât, de a-i ierta și de a le spune tuturor că cerurile erau deschise, iar Fiul lui Dumnezeu se afla de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl”.

„La atitudini pe care nu le putem înțelege, la atacuri pe care cineva le poate îndrepta împotriva Bisericii, împotriva creștinilor, nu avem altă armă de a răspunde decât iubirea și rugăciunea. Acesta este exemplul pe care ni-l oferă Sfântul Ștefan: de a ne ruga și de a-i iubi chiar și pe cei care nu ne iubesc”.

PS Timotei Prahoveanul i-a felicitat pe cei care își serbează onomastica în ziua de cinstire a Sfântului Ap., întâiul Mc. şi Arhidiacon Ştefan, dar și pe toți diaconii.

„Este ziua tuturor celor care îi poartă numele, Ștefan, Ștefana și derivate ale acestui nume. Dar este și ziua tuturor diaconilor, a celor mulți de altădată, a celor din vremea noastră, care împodobeau și împodobesc slujbele cu foarte multă râvnă”, a mai precizat Părintele Episcop.

Imagini de la eveniment în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente